Бюлетин за дарители

О Б Я В А

Читалищното настоятелство  на НЧ”Любен Каравелов 1897” – с. Куртово Конаре,  обл. Пловдив, кани всички свои  членове и други  желаещи представители на общността

на

Общо събрание на  НЧ”Любен Каравелов – 1897”

на 27.09.2022 г. /вторник/ от 18,00 ч. в Експозиционната зала на читалището на 2 – ри етаж.

ДНЕВЕН  РЕД :

  1. Освобождаване на Председателя и членовете на Настоятелството
  2. Освобождаване на членовете на Проверителната комисия
  3. Избор на Председател на Читалищното настоятелство
  4. Избор на членове на Настоятелството
  5. Избор на членове на Проверителната комисия
  6. Други

Бюлетин за дарители

Обществен дарителски фонд “Куртово Конаре Фест”

На 08.08.2022 г. се събрахме в читалището и учредихме Обществен дарителски фонд “Куртово Конаре Фест”. Идеята е целогодишно да организираме кампании и в отделна сметка да набираме средства за организацията на нашия ежегоден тридневен фестивал. За да има прозрачност и отчетност избрахме Обществен съвет в състав от 7души – представители на читалището, местната власт и активни граждани. Стартираме с начален капитал 1800лв. – чрез проект “Дарителство за промяна” с подкрепата на Платформа АГОРА. Финансовата подкрепа, както и при стартирането на фестивала през 2009г. , е от Фондация “Америка за България”. Читалището ще предостави и 300 лв. собствени средства за фонда, 250 лв. от които са нашата парична награда от тазгодишния конкурс АГОРА в Категория “Общност в развитие”. Но още в деня на учредяването на Фонда получихме и първите дарения на място. Благодарим на Стойка Уит, Радка Стефанова и Цола Царева! Скоро ще започнем и други кампании, за да дадем възможност на всеки, който обича Куртово Конаре Фест и има възможност – да даде своята подкрепа! Благодарим на учредителите и успех на Обществения съвет на Фонд “Куртово Конаре Фест” в състав:Емилия Шушарова – Председатели Членове: Радка Стефанова, Цола Царева, Скот Ламбоурн, Иван Пиринов, София Манчева и Здравка Уайлдгуус!

Дарителска кампания “125 години заедно!”

Може да ни подкрепите тук!

Читалище „Любен Каравелов 1897”, с. Куртово Конаре е първото читалище в община Стамболийски. Нашата цел е читалището да бъде място за духовност и творчество за всички поколения.

До днес през него са минали хиляди певци, танцьори, читатели, курсисти и ценители на изкуството. Гордеем се с първия по рода си читалищен фестивал на храните и кулинарното наследство – Куртово Конаре Фест, с който селото ни стана част от културния календар на България! Носители сме на уникалния читалищен „Оскар“ за 2017 г. и на наградата „Чудесата на България“ за нематериално културно наследство за 2012 г. Работим с хъс и енергия и се стремим да направим популярно Куртово Конаре! Имаме над 60 реализирани проекта в различни области – културно и кулинарно наследство, любителско творчество, социални дейности, екология, информационни технологии.

Тази година ще празнуваме юбилей. 125 години читалище – 125 години светлина! Живеем в тежки времена на кризи, но имаме нужда и от красиви моменти на досег с изкуството. Желанието ни е да отбележим подобаващо читалищния юбилей с поредица от интересни и различни по жанр събития: срещи с любими автори, музиканти и художници, концерти и изложби, флашмоб, срещи и представяне на бивши участници в нашата дейност или 100 човешки истории и интервюта – от миналото до днес, 20 интересни събития, 5 видеоклипа. Така всички наши жители и гости на различни възрасти ще станат част от празника! За целта ще ни бъдат необходими 2000 лв. за хонорари на гостуващите творци, за видеозаснемане и флашмоб.

Ние сме силни, защото заедно сбъдваме нашите мечти! Сигурни сме, че ще бъдем заедно и в тази кампания, и на нашите събития!

Благодарим за всеки жест и подкрепа от Ваша страна!

https://www.platformata.bg/bg/kauzi/1624:125-godini-zaedno/details/campaign.html

Facebook

Facebook

Връзки