Monthly archives for July, 2018

Разговор за билките на чаша билков чай

Днес си поговорихме за билките на чаша ароматен билков чай. Знаете ли, че маджирите – преселници в Куртово Конаре от края на 19 век , от Гьокче бунар / днешното обезлюдено село Сив кладенец в Ивайловградско/ са научили местните хора да събират билки и да ползват подправки? Продължаваме традицията и изследванията за маджирите чрез работата ни по проект “Културното наследство на маджирите” с подкрепата на Общинска фондация “Пловдив 2019″. Благодарим на всички, които отделиха от времето си и бяха с нас! Приятно ни изненадаха с гостуването си Гл. ас. -д-р Елица Стоилова от Катедра”Етнология” при ПУ “Паисий Хилендарски” и новата приятелка на читалището – Линдзи. С тях тепърва ни предстои много изследователска работа в Куртово Конаре – за Куртово Конаре!

READ MORE »

Глобално образование на местно ниво

Днес, 19.07.2018г., в читалището се проведе обучение с местни партньори по проект “Глобално образование на местно ниво” . Проектът се реализира в рамките на 3 години, с водеща организация – Фондация С.Е.Г.А. , в партньорство с шест страни. НЧ”Л. Каравелов 1897″ е партньор на фондация С.Е.Г.А. с още две училища и две НПО от страната. Сред нашите гости бяха и експертите Румян Сечков и Долорес Григорова от страна на фондацията. Пред хората от общността бе представен проектът, говорихме за това какво е глобалното образование, запознахме присъстващите с цели 5,11,12 на ООН за устойчиво развитие и дискутирахме по тези цели. В работа по групи, с активно гражданско участие и ентусиазиъм, заедно стигнахме до идея за реализиране на местна инициатива през следващите няколко месеца. Беше интересно и вълнуващо предизвикателство да мислим и решаваме заедно! Благодарим ви, скъпи приятели, че отделихте от ценното си време и че ни дадохте прекрасни идеи и за нови инициативи! Когато сме заедно, всичко си идва на мястото! “Живот в хармония с природата” – чудесно име на инициативата си избрахме!

« 1 of 2 »

Рекламен филм за Куртово Конаре Фест

Новият ни рекламен филм за Куртово Конаре Фест, изработен по проект “Мисия: наследство” с подкрепата на Национален фонд “Култура”.

Facebook

Facebook

Връзки


www.kurtovokonare.com
Продавница