Monthly archives for September, 2018

Куртово Конаре фест – сцена за съвременни изкуства

Среща на занаятчии на Куртово Конаре фест 2018 и кулинарни експерти в журито станаха възможни по проект ” Куртово Конаре фест – сцена за съвременни изкуства” с подкрепата на ОФ “Пловдив 2019”

READ MORE »

Децата са вълшебни семенца

Различни детски работилници, образователно шоу и забавления имаше и през трите дни за децата, които бяха на Куртово Конаре Фест. Мотото – “Живот в хармония с природата” се усещаше и при работилниците , и при специалното детско представление на Кака Ели. Благодарим на Фондация С.Е.Г.А., ОФ “Пловдив 2019, Школата на Маргарита Момчилова и Екопак за партньорството! И на Рибарника е падала детска веселба с един трактор! А финалът на рок-концерта беше незабравим!

Лекции, изложби и занаяти по време на Куртово Конаре Фест 2018

В петъчния ден, от 16,30 ч., имахме много интересна среща на тема : ” Приложението на конопа в миналото и днес” с лектор – Борислав Сандов. Лекцията е дейност по проект “Културното наследство на маджирите” с финансовата подкрепа на ОФ “Пловдив 2019″ – ЕСК. Наред с интересната лекция, присъстващите успяха да опитат шейк от конопен протеин и сладкиши с конопено семе. В една от шатрите навън Маргарита Момчилова и деца направиха работилница за желаещите да работят с царевична шума и др. природни материали – част от дейностите ни по проект ” Живот в хармония с природата” – с финансовата подкрепа на фондация С.Е.Г.А. и ЕС. От 18 ч. открихме две изложби – фотографска на тема”Ботаника” – на младата фотографка – Лора Муховска и ретроспективна на тема: “Куртово Конаре Фест и приятели”. Както винаги, наш пръв помощник и доброволен организатор, лектор и пр. бе художникът от гр. Пазарджик – Константин Анастасов – Коко. В съботния ден продължихме с интересна дискусия на тема : ” Културното наследство на маджирите” / по проекта, финансиран от ОФ”Пловдив 2019″/. Сред участниците в дискусията бяха: доц. Добринка Парушева от Катедра “Етнология” на ПУ, д-р Теодора Иванова и Юлия Босева – от БАН – Институт по биоразнообразие, журналисти, изследователи, местни хора. Успоредно с дискусията в читалището, навън бе подредена изложба за маджирите / местни преселници от края на 19 век, от Гьокче бунар, Ивайловградско/. Гостуваха ни занаятчии от Задругата на майсторите от гр. Пловдив, Кричим, Велинград. В следобедните часове на 8 септември имахме работилница за изработка на изделия от коноп с обучител – Маргарита Момчилова. Междувременно хазяйката – мечта – Елена Кисьова, посрещна в петък и изпрати в неделя художниците от пленера. И ние ги изпратихме – с любов и обещание за нови срещи! Сдобихме се и с нови картини за бъдещата ни галерия…

« 1 of 2 »

Facebook

Facebook

Връзки


www.kurtovokonare.com
Продавница