Monthly archives for November, 2018

Фотоконкурс!

НЧ”Л. Каравелов 1897″ обявява фотоконкурс на тема
” Вдъхновени от Куртово Конаре”. Очакваме вашите снимки, които показват природни забележителности, интересни събития и всичко, което ви е впечатлило.
Регламент
1. Ограничения
1.1. Всеки автор може да участва с максимум 3 снимки.
1.2. Снимките за фотоконкурса трябва да са не по-стари от 3 г. (да са направени през 2016, 2017 или 2018).
1.3. Участниците в конкурса трябва да са от Куртово Конаре и да са на възраст 15-40 години.
2. Технически изисквания към снимките, изпращани за фотоконкурса
2.1. Снимките трябва да са в дигитален формат JPEG.
2.2. Резолюцията на изображенията трябва да е не по-малка от 200 dpi. Файловете не трябва да са по-големи от 10MB. Всеки автор трябва да може да предостави изходен файл (снимка в оригинален размер).
2.3. Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фото-обработващи програми.
3. Регистрация и участие
3.1. Регистрацията за участие и изпращането на снимки става на адрес: chitalishte_k@abv.bg
3.2. Към всяка снимка, участваща в конкурса, трябва задължително да има следната информация:
– заглавие на снимката
– име на автора фотограф
– година на заснемане
– възраст на участника
– телефон за връзка
Всеки участник ще получи на електронния си адрес потвърждение за успешно извършената регистрация на материала, който е изпратил за участие в конкурса.
4. Срокове
4.1. Срок за изпращане на снимките
Конкурсът се открива на 29 ноември 2018 г.
Краят на конкурса настъпва в 20.00 часа на 31 януари 2019 г.
Снимки за участие могат да се изпращат по всяко време между началото и края на конкурса.
4.2. Обявяване на номинираните.
На 22 март 2019 г. ще бъдат обявени номинираните участници.Те ще бъдат обявени във Facebook станицата на читалището.
4.3. Номинираните фотографии ще бъдат ползвани за изработването на рекламни винилни пана, с които да направим Куртово Конаре по-приветливо, а авторите им с участието в този конкурс предоставят на НЧ”Л. Каравелов 1897” своите авторски права за тази цел.
4.4. Всички участници ще получат грамоти, а три фотографии ще бъдат отличени и авторите им ще получат награди, които ще бъдат обявени на специална церемония по време на Куртово Конаре Фест 2019г. Ще бъде връчена и една Награда на публиката.
Конкурсът е дейност по Проект „Гласът на младите” на НЧ”Л. Каравелов 1897”.
Настоящият проект се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.
READ MORE »

Мингера от “Нещо цветно”

В студената ноемврийска вечер в читалището се събраха най-верните фенове на Мингера. И да – в началото беше малко смешно – те са на всеки концерт на “Нещо цветно”, а той самият е гостувал по различни поводи. И какво ще ни каже един млад човек, когото всеки от присъстващите имаше претенции, че познава? Да, ама не, както казваше един известен в миналото журналист! Защото не усетихме как минаха два часа. Много и различни срещи сме имали – по различни поводи…А това беше една от най-смислените! Завладяващ разказ за първите уроци по пиано, за кандидатстването в музикалното училище и първите разочарования в живота, за голямата школа – хорът на пловдивските момчета, за първата група, за вълненията около подгряващия концерт преди концерта на Николо Коцев и Джо Лин Търнър /пял за “Рейнбоу” и “Дийп Пърпъл”/, за “Нещо цветно”, за срещата с Ян и най-вече за любовта към музиката… ” Защото “музиката е състояние на духа” – казва Ангел / Мингера/ , “много е важно да бъдеш творец, а не творение на някого” , ” да бъдеш себе си и да следваш мечтите си” . По професия Мингера е зъботехник, но работи като бижутер – работа, която му доставя удоволствие и достатъчно време да твори музика. А той е автор на текста и музиката на част от песните в първия албум на групата, който излезе тази година -“Свобода и танци”. Мечтае за следващия албум и се надява да е готов скоро. Мечтател, бунтар, творец – това е Мингера и от сърце му желаем успех! Накрая ни изпя и няколко песни от репертоара на “Нова генерация”. И е чудесно, че един млад човек направи тази вечер толкова ценна и смислена!
А това бе първата от поредицата срещи, които ни предстоят по проект “Гласът на младите”, който се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.
READ MORE »

Среща с Ангел от Нещо цветно

По проекта на читалището ” Гласът на младите” ни предстои поредица от срещи с интересни хора – такива, каквито младите харесват. Първата от тях ще бъде на 23.11.2018г. в залата на читалището – 2- етаж от 18,30ч. Ще ви срещнем с Ангел / Мингера/ от популярната пловдивска група ” НеЩо ЦвЕтНо”. Ще си говорим за музика и не само за музика! Каним младите хора на Куртово Конаре на срещата!

Настоящият проект се осъществи благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум

Зелено Куртово Конаре.

И днес продължаваме с нашата информационна кампания – част от инициативата “Живот в хармония с природата” , с подкрепата на Фондация С.Е.Г.А. – Проект “Глобално образование на местно ниво”, съфинансиран от ЕС. На гости ни бяха ученици от 6 и 7 клас на местното училище. Те се запознаха с цели 11 и 12 за устойчиво развитие- на ООН . По цел 11 бе представена презентация “Топ 10 на най-устойчивите и зелени градове в Европа”, а по цел 12 участниците в срещата дискутираха проблеми, свързани с потреблението и имаха възможност да видят документалния филм “История на вещите”. Всички заедно умувахме какво трябва да се направи за Куртово Конаре, за да стане по-привлекателно място за живеене. Участниците бяха много активни, а смислените им предложения записахме и обещахме да бъдат предадени на кмета на селото, който да ги ползва при изготвянето на проекто-бюджета за 2019г. Благодарим за участието, приятели!

Facebook

Facebook

Връзки


www.kurtovokonare.com
Продавница